«Μίλα ψιθυριστά, αν μου μιλάς για αγάπη.» Γουίλιαμ Σαίξπηρ ,,,,,{ Καρδια μου },,,,, "Speak in whispers, if I talk about love." William Shakespeare Λόγια Καρδιάς Η αγάπη απονέμεται πάντα σαν δώρο, ελεύθερα, πρόθυμα, απροσδόκητα. Προσφέρεται ακόμα και όταν οι άλλοι δεν την αναγνωρίζουν και δεν την εκτιμούν. Δεν αγαπάμε για να μας αγαπήσουν, αγαπάμε γιατί έτσι νιώθουμε…♥
Τρίτη 7 Μαΐου 2013
{ Καρδια μου }
♥ ♥ ♥ Σ'αγαπω...
Σ'αγαπω περισσότερο απ'όσο μια
ανθρώπινη καρδιά μπορεί να αγαπήσει,
περισσότερο απ'όσο μία ποιήτρια ονειρεύεται
ή μία ερωτευμένη αισθάνεται! ♥ ♥ ♥
{ Καρδια μου }
--▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀▀─ ──██─────██───██▄█▀───██▄█── ──██─────██───██▀█▄───██▀█── ─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄▄_
Παψε καρδια μου να πονας για οτι δεν αξιζειγιατι η ζωη ειναι μικρη για να την χαραμιζεις.
{ Καρδια μου }
♥(¯`´•.¸ ________ღ♥ღ_________ ¸.•´´¯)♥
Τι γλυκό να σ'αγαπούν
♥(_¸.•´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ♥ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´•.¸_)♥
http://www.youtube.com/watch?v=g7J1jS6IJL0
{ Καρδια μου }
Κοντά σου δεν αχούν άγρια οι άνεμοιΚοντά σου είναι η γαλήνη και το φωςΣτου νου μας τη χρυσόβεργη ανέμηο ρόδινος τυλιέται στοχασμός
Κοντά σου η σιγαλιά σα γέλιο μοιάζει
Που αντιφεγγίζουν μάτια τρυφερά,κι αν κάποτε μιλάμε, αναφτεριάζει
πλάι μας κάπου η άνεργη χαρά
Κοντά σου η θλίψη ανθίζει σα λουλούδι
κι ανύποπτα περνά μες στη ζωήΚοντά σου όλα γλυκά κι όλα σα χνούδι,
σα χάδι, σα δροσούλα σαν πνοή
Σάββατο 4 Μαΐου 2013
{ Καρδια μου }
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΗΣΑΣΤΑΝ
ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/524585_485396651532907_401357717_n.jpg
Παρασκευή 3 Μαΐου 2013
{ Καρδια μου }
Πάτερ ημών
Πάτερ ημών
ο εν τοις ουρανοίς,
αγιασθήτω το όνομα Σου.
Ελθέτω η βασιλεία Σου.
Γενηθήτω το θέλημα Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης.
Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον. Και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,
ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών.
Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν,
αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.
Αμήν.
Τετάρτη 1 Μαΐου 2013
{ Καρδια μου }
Κεράσι γλυκό του κουταλιού
Υλικά
1 κιλό κεράσια (κατά προτίμηση πετροκέρασα) καθαρισμένα1 κιλό ζάχαρη1/2 φλ. τσαγιού νερό Χυμό από 1 μικρό λεμόνι1 βανίλια 2 κ.σ. ασβέστη (σβησμένο) προαιρετικά2 λίτρα νερό προαιρετικά
Εκτέλεση
Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα. Χρησιμοποιούμε γάντια στο καθάρισμα γιατί βάφουν το δέρμα. Διαλύουμε τον ασβέστη σε 2 λίτρα νερό μέχρι να ασπρίσει καλά το νερό. Τοποθετούμε μέσα τα κεράσια και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει ώστε τα κεράσια να γίνουν τραγανά. Αν δεν βρείτε ασβέστη βάλτε τα κεράσια σε μπολ με νερό και 2-3 λεμόνια κομμένα και στυμμένα (και τις λεμονόκουπες).Αφού περάσουν οι 2 ώρες ξεπλένουμε πολύ καλά τα φρούτα με μπόλικο νερό. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια πάνω από μια κατσαρόλα ώστε να συλλέξουμε τους χυμούς τους.
Είναι προτιμότερο να βγάλουμε τα κουκούτσια με την ανάποδη της φουρκέτας για να μη λιώσουν. Ξεπλένουμε τα κουκούτσια με το 1/2 φλ. τσαγιού νερό και φυλάμε το νερό για να το χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό. Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε εναλλάξ κεράσια και ζάχαρη σε στρώσεις.
Αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο για να κατεβάσουν τα κεράσια τους χυμούς τους.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε στα κεράσια και τη ζάχαρη το 1/2 φλ. τσαγιού νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να πάρει βράση το γλυκό, χωρίς να ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς από την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15΄. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως, καλυμμένο με μια πετσέτα και όχι με καπάκι.Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για 10΄-15΄ για να δέσει.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Αφού αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα από τα χερούλια. Έτσι θα φουσκώσουν τα κεράσια και θα ρουφήξουν μέσα το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.Για να σιγουρευτούμε ότι το σιρόπι είναι δεμένο ο πιο απλός τρόπος είναι να στάξουμε μία σταγόνα σιρόπι στο νύχι στον αντίχειρα. Αν τρέχει δεξιά-αριστερά θέλει κι άλλο δέσιμο, αν στέκεται είναι δεμένο. Αν το σιρόπι δεν δέσει σωστά, είναι δηλαδή αραιό, σύντομα θα μουχλιάσει το γλυκό.
Στην περίπτωση αυτή, αφαιρούμε προσεχτικά τη μούχλα και το ξαναδένουμε. Αντίθετα, αν σφίξει πολύ το σιρόπι, σύντομα το γλυκό θα ζαχαρώσει. Τότε προσθέτουμε λίγο νερό και το ξαναδένουμε. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Χρόνος αναμονής: 24 ώρες
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
{ Καρδια μου }
Andromachi Kouletsiou•°*”˜˜”*°•✫ LOVE ✫¸.•°*”˜˜”*°•✫ ╚══════✬•••••••✬══════╝✫¸.•°*”˜˜”*°•✫ ...........✬✬✬✬......✬✬✬✬.....✬✬✬✬ .......✬██████___██████✬▒▒▒▒▒✬ .......✬████████✬████████✬▒▒▒▒▒✬ ...✬██████████████████✬▒▒▒▒▒✬ ..✬███████████████████✬▒▒▒▒▒✬ ....✬█████████████████✬▒▒▒▒▒✬ ....._✬███████████████✬▒▒▒▒▒✬ .....___✬████████████✬▒▒▒▒▒✬ ......._____✬███████✬▒▒▒▒▒✬ ........_______✬███✬___✬▒✬...........________❤______❤

{ Καρδια μου }
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Η Μεγάλη Τετάρτη είναι για την Εκκλησία αφορμή να θυμηθούμε την αμαρτωλή γυναίκα, η οποία αλείφει τα πόδια του Χριστού με μύρο και δάκρυα, τα σκουπίζει με τα μαλλιά της και λαμβάνει από το Θεό την συγχώρεση για τις αμαρτίες της.
Στον Όρθρο της ημέρας ψάλουμε το τροπάριο της Κασσιανής, μεγάλης υμνογράφου του 9ου αιώνα μ. Χ., το οποίο αναφέρεται στην “εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσαν γυνήν”, αλλά και μια σειρά άλλων ποιητικότατων ύμνων που μαρτυρούν το γεγονός της αγάπης προς τον Χριστό, η οποία ελευθερώνει γνήσια τον άνθρωπο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)