Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

{ Καρδια μου }



ΡΟΞ
ΥΛΙΚΑ1 ποτηρι ηλιαιλαιο, 1 χουφτα καρυδια, 1 ποτηρι γαλα φρεσκο.1 μικρο κουτι κακαο, 1 κυβο μαγια, 1 μπεικιν παουντερ.2 αυγα, 6 ποτηρια αλευρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗΠαιρνουμε το λαδι, τη μαγια, το μπεικιν παουντερ, το αλευρι και τα ζυμωνουμε να ειναι μαλακια η ζυμη.
Την ζυμη την κοβουμε σε 2 κομματια, το 1 κομματι να ειναι πιο λιγο πιο μεγαλο απο το αλλο.
Το μικρο κομματι το αφηνουμε στη λεκανη και ριχνουμ ολο το κακαο και το δουλεβουμε με την ζυμη να γινη ενα μιγμα.
Ριχνουμε και τα καρυδια μετα και ζυμωνουμε ξανα.
Σε παγκο ανοιγουμε την μεγαλη ζυμη σαν να ειναι ταψι μακροστενο και στην μεση την καφετη ζυμη σε σχημα λουκανικου και τυλιγουμε την εξω γυρο γυρο σε ρολο.
Κοβουμε σε σχημα που θελουμε και τοποθετουμε σε λαδομενο ταψι.
Αφηνουμε 2 ωρες να ξεκουραστη η ζυμη και να φουσκωση.
Φουρνηζουμε μεχρι να ροδισουν.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.
ΣΙΡΟΠΙ: 1 κιλο ζαχαρη3 ποτηρια νερο2 βανιλιεςΟταν δεση το σιροπι το βγαζουμε και περιχυνουμε τα ροξ.Αφηνουμε να μαλακωσουν τελειως.





Δεν υπάρχουν σχόλια: